Tarieven

 

Natuurlijk wil je weten wat de kosten zijn en dat is weer afhankelijk van de plek waar jullie gaan trouwen, in Nederland of in het buitenland.

En dan zijn er nog de specifieke wensen.

Ik kan het hier direct en duidelijk specificeren.

  • Mijn tarief is 795,00 Euro inclusief BTW.  

Gewoon een vast bedrag en daarmee een vaste afspraak. Zo weten jullie altijd waar je aan toe bent en zijn er geen verrassingen achteraf.

Ik reken dus géén extra kosten achteraf voor gereden kilometers.

Dit is inclusief:

  • Persoonlijk voorgesprek bij jullie thuis, waar ook in Nederland, en indien nodig extra gesprekken middels videoconference of opnieuw ter plekke.

  • Uitschrijven van de hele ceremonie. Samen met jullie op maat gemaakt.

  • Ceremonie van 40-45 minuten.

  • Doorlopende vraagbaak voor allerhande tips en tricks voor jullie huwelijksvoorbereiding. 

 

Mijn tarieven zijn exclusief de leges, die jullie eigen gemeente

berekent voor jullie huwelijk.

 

Voor een huwelijk in een buitenlandse taal (Engels of Duits) reken ik €100,00 Euro extra.

 

Tarief buitenland

Aangezien ik huwelijken voltrek van Italië tot Azië is ook hier weer het een en ander afhankelijk van de situatie. In principe hanteer ik hierbij 997,00 Euro. Mijn reis- en verblijfskosten zijn daar nog niet aan toegevoegd.

Reis uren reken ik niet.

Bij deze bedragen horen natuurlijk de persoonlijke gesprekken, het schrijven en volledig uitwerken van een persoonlijke compleet op maat gesneden toespraak waarin ook jullie getuigen een ‘erestoeltje’ krijgen.

Training 'BABS voor 1 dag'

Individuele training (2,5 uur) in Doetinchem of via Skype 197,00 Euro inclusief BTW.

Als je wilt dat ik jouw speech na deze training ook nog eens kritisch bekijk en voorzie van kanttekeningen dan reken ik 75,00 Euro inclusief BTW extra.

Meer info over de training 'BABS voor1 dag' kun je HIER vinden.

highres 30cm 300dpi-4635.png

‘Dat is ook veel voor een paar uurtjes’

Vaak met een glimlach gebracht, deze opmerking, maar toch.

Een paar dingen hierover.

Een paar uurtjes betekent voor mij in veel gevallen de hele dag.  Maar het gaat juist niet alleen om de uren op de trouwdag zelf.  Ikzelf ben erg flexibel in de voorbereiding.

Wat moet gebeuren moet gebeuren. Het enige dat telt is een ceremonie die precies wordt zoals jullie hem in je dromen al beleefd hebben.  En als dat meerdere gesprekken betekent, so be it.

Naast onze gesprekken gaat er tijd zitten in het voorbereiden en het schrijven van de ceremonie. Al met al gaat er bij mij minimaal 8 – 12 uur zitten in een voorbereiding van een ceremonie, exclusief de reistijden.

Tel daar de dag zelf bij op en je zit zo op 16 – 20 uur.

 

De vraag ‘Wat kost een trouwambtenaar’ is in de kern ook eigenlijk de verkeerde vraag.

De vraag die je je eigenlijk zou moeten stellen is ‘Wat voegt een trouwambtenaar aan waarde toe aan jouw trouwdag?'

En als we de vraag omdraaien: ‘Wat is de schade voor je trouwdag als je hier geen vakman of vakvrouw neerzet?’ Iemand die jullie en jullie gasten niet goed aanvoelt, geen goede speech kan neerzetten en daarmee jullie en jullie gasten zich ongemakkelijk laten voelen?

De toegevoegde waarde van een goede trouwambtenaar begint al bij de voorbereidingen. Een goede trouwambtenaar denkt met jullie mee, kan helpen bij het goed indelen van de ceremonie, om zo tot het beste resultaat te komen.

En op de dag zelf komt de trouwambtenaar niet ‘zo maar even een huwelijk sluiten’, maar hij of zij zorgt ervoor dat jullie trouwdag onvergetelijk wordt.  Dat het een gouden randje krijgt.

Deze waarde is, ik wil niet zeggen onbetaalbaar, maar wel de waarde die mijn tarief bepaalt.